Előfizetői tartalom

Veszélyben a nagy mobilgyártók - Ki lesz az első áldozat?

Miközben az Apple és a Samsung sorra aratja le a babérokat az okostelefonok piacán, három telefongyártó az összeomlás szélére került az erős piaci verseny közepette. A BlackBerryket gyártó Research in Motion látszólag feladta a harcot, a Nokia hanyatlása megállíthatatlannak tűnik és az egykor nagy reményekkel övezett tajvani szektortárs, a HTC is szenved. Miután az iparági termékciklus a tömegtermelés időszakába ért, így a három mobilgyártó azzal tudná megfordítani szerencséjét, ha olyan innovációval állnak elő, ami az okostelefonok következő generációját hozza el. Különben a befektetők már csak egy esetleges felvásárlásban reménykedhetnek.

Trendek a mobilpiacon. 2007-ben berobbant az Apple a mobiltelefonok piacára az első iPhone-nal, ami valóságos sikersztori lett azóta. Az okostelefonok térhódítása az első iPhone megjelenésével kezdődött, ugyanis látva az Apple készülékének sikereit az összes mobilgyártó ki akarta venni részét a hatalmas növekedési lehetőségből. A szektor összes szereplője előállt saját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés