Előfizetői tartalom

A választás csapdájában az amerikai szélpiac

Portfolio
Hatalmas a bizonytalanság az amerikai szélpiacon, miután jelen állás szerint az év végén kivezetésre kerül az iparágat támogató termelési adókedvezmény (PTC). A helyzetet bonyolítja, hogy a szélpiac legfőbb ösztönző eszközeként számon tartott támogatási rendszer választási téma lett: Barack Obama alapvetően mellette áll az adókedvezmény meghosszabbításának, míg kihívója, Mitt Romney várhatóan eltörölné azt.

Hatalmas a bizonytalanság az Egyesült Államok szélpiacán, miután továbbra is kérdéses, hogy az iparág jövőjét alapvetően meghatározó termelési adókedvezmény (PTC) az év végével megszűnik-e. Az iparági lobbi az elmúlt másfél évben komoly munkát végzett a támogatási rendszer meghosszabbítása érdekében, azonban ennek ellenére sem sikerült jogszabály-alkotási szintre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés