Előfizetői tartalom

Több mint félmilliárdos támogatással fejleszt közvilágítási rendszert a GE

Portfolio
Világviszonylatban is előremutató közvilágítási koncepció kifejlesztésébe kezdett a GE Hungary Kft. konzorciumi partnereivel. A fejlesztés alatt álló közvilágítási rendszer éves átlagban több energiát termel majd, mint amennyi a saját működéséhez szükséges. A 2014. december 31-én lezáruló projektet a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap (KTIA) 571 203 880 Ft-tal támogatja - olvasható a társaság közleményében.

"A közvilágítás a világ teljes villamos energia felhasználásának 15 százalékát teszi ki. Csak Európában mintegy 60 millió utcai világító pont van, amelyek összesen 15 millió tonna széndioxid kibocsátásával növelik meg az EU ökológiai lábnyomát. A közvilágítás tehát az egyik kiemelt terület, ahol az önkormányzatok költségmegtakarítást érhetnek el, ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés