Előfizetői tartalom

Fókuszban a török bankpiac - OTP-vel vagy nélküle?

Portfolio
Több szempontból is Európa egyik legérdekesebb banki piacának számít Törökország. A jelentős gazdasági növekedés, a konvergencia story, a makroszintű felértékelődés mellett a bankok várhatóan jelentős növekedés előtt állnak, miközben a hirtelen eltűnő infláció radikálisan módosít a bankok üzleti modelljein. Ráadásul erősen úgy néz ki, hogy az eddigi nem túl jelentős külföldi szerepvállalás után a nem török szakmai befektetők is fokozott érdeklődést tanúsítanak a helyi bankok iránt. Az érdeklődők között van ( hivatalosan meg nem erősítve) az OTP is. Valószínű az elkövetkező években eldől, hogy a török bankpiac megőrzi maga egzotikus jellegét, vagy csatlakozik a fejlett bankpiaccal rendelkező országok sorába. Sok minden dől el az EU csatlakozási tárgyalásokon.

Mit kell tudni a török bankrendszerről?. A török bankrendszer fejlődésére igen komoly tér van. A mérlegfőösszeg/GDP arány 40% körül van, a gazdaság magas ütemben növekszik, miközben a rendkívül sikeres inflációcsökkentési program megnyitja az utat a korábban nem túl nagy jelentőséget betöltő hitelezés előtt is. Törökország mérete hatalmas, a 63 millió lakos előbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés