Előfizetői tartalom

Ha tőkére van szüksége, de nem akarja elveszíteni a függetlenséget...

Portfolio
A magyar középvállalatok jelentős része tőkehiányos, a tulajdonosoknak mégis csak elenyésző hányada ismeri a kockázati tőke által nyújtott alternatív finanszírozási lehetőségeket. A kockázati tőke ráadásul nem csak forrást biztosít; cégszervezési know-how-val és kapcsolati tőkével is támogatja a partnerré vált vállalkozást. Tüske Tamással, a közép-európai régió egyik legsikeresebb kockázati tőke szereplőjének, az Enterprise Investors magyarországi vezetőjével beszélgettünk ezen kérdésekről. A szakember az interjú végén bemutat egy élő példát; hogyan gyorsítható fel egy cég növekedése kockázati tőkebevonással. Egyúttal választ ad arra a félelemre is, hogy a külső tőkét bevonó cégtulajdonos elveszíti-e a kontrollt cége felett. Tüske Tamás és az Enterprise Investors azon szakmai partnereink egyike lesz március 13-i "Mennyit ér a cége?" rendezvényünkön, akikkel személyesen találkozhatnak és négyszemközti beszélgetéseket folyatathatnak érdeklődőink. Jelentkezzen Ön is ingyenes rendezvényünkre , ahol a cégeladás, tőkebevonás, jövőbeli terjeszkedés kérdései lesznek napirenden.

Milyen tapasztalatokkal rendelkeznek; a tőke igénnyel bíró (és a befektető számára megfelelő minőségű céggel rendelkező) vállalattulajdonosok milyen aránya van tisztában a kockázati tőke által nyújtott valós lehetőségekkel? A kockázati tőke/magántőke befektetés adott lehetőségeit továbbra is kevesen ismerik a magyar piacon. Ez a helyzet alapvetően abból adódik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés