FONTOS Vadonatúj autóvásárlási támogatás jöhet Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

A befektetők arcára fagyott a mosoly

Portfolio
Szertefoszlott a befektetők múlt heti vidámsága, a feltörekvő piacokon tevékenykedő alapok befektetői megrettentek saját lelkesedésüktől, és mintegy 400 milló dollárt vontak ki az alapokból az EPFR Global legfrissebb adatai szerint. Érdekes módon egyedül az ázsiai alapok tudtak pozitív értékesítéseket felmutatni, míg a múlt héten hirtelen népszerűvé vált globális alapokat és az elmúlt hónapban folyamatosan mellőzött latin-amerikai és EMEA alapokat is tovább adták a befektetők.

Múló káprázat volt csupán a feltörekvő piaci alapok befektetőinek múlt heti lelkesedése, a hosszú hetekig tartó tőkekivonást megtörő 1.7 milliárd dolláros tőkebeáramlást ugyanis újabb tőkekiáramlás követte. A szerdán lezárul hét nap során a teljes feltörekvő piaci alapkategóriából összesen mintegy 400 millió dollárnyi tőkét menekítettek ki a befektetők, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés