Előfizetői tartalom

Bankmentő csomag - a magyar narancs

Szinte példátlan egyetértéssel fogadta el tegnap a Parlament a bankmentő csomagot. A 377 igen szavazat nemcsak a parlamenti pártok hatalmas egymásra találását jelképzete, hanem azt is, hogy végre sikerült egy olyan csomagot a tető alá hozni, ami elfogadható. A 300 milliárd forintos állami tőke mellé 1500 milliárd forint állami garancia jár. A csomag komfortosabb lett, mint a korábban megbukott, keretében sokkal nehezebb államosítani a megszorult bankokat, mint az előzővel.

A csomag története ugyanakkor hű leképezése a mai magyar folyamatoknak, hiszen miközben Németországban kb. 1 hét egyeztetés után október 13-án Merkel bejelentette a német intézkedéssorozatot, október végére már fel is állt az Soffin, a végrehajtó alap. Magyarországon ez tovább tartott, amelynek három indoka lehet, vagy a magyar pénzügyi kormányzat nagyságrendekkel gyengébb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés