Előfizetői tartalom

Hihetetlen: Soros György gondolt egyet, és újra lecsap a világra!

Portfolio
London pénzügyi központjában, a City-ben egymás után zárnak be a fedezeti alapok, mivel a veszteségek és tőkekivonások miatt nem tudják fenntartani a működésüket, azonban Soros György mindenkit meglepve éppen most nyitott új irodát. Az ügy különlegessége, hogy az elmúlt napokban több éves mélypontjára jutott a font az euróval és a dollárral szemben, miközben éppen a font elleni sikeres spekulációval szerzett hírnevet magának a milliárdos még 1992-ben.

Sokan tudhatják, hogy a fedezeti alapszektor 2008-ban történetének a legnagyobb válságát élte át, ami érthető a pénzügyi válság után maradt káoszt látva. A vagyonosabb magán és intézményi befektetők elfordultak a korábban annyira közkedvelt szektortól, miközben a veszteségekkel együtt az alapok vagyona harmadával, 600 milliárd dollárral csökkent. A problémák alól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés