Előfizetői tartalom

Gyurcsány "válságban jók vagyunk" Ferenc rendrakási kísérlete (vélemény)

Gyurcsány Ferenc rendet fog tenni. Megunta, hogy a bankok azt csinálnak az ügyfelekkel, amit akarnak, s Ferenc, az igazságos szerepében móresre fogja tanítani a pénzintézeteket. Legalábbis ez tűnik ki abból, ahogy a média tálalta: hétfőn áttekinti a bankok egyoldalú hitelszerződés-módosítási gyakorlatát. "Nem tudom, hogy jogszerű-e, de semmiképpen sincs rendben."

Mi "nincs rendben"? Az egész probléma onnan indult, hogy 2008 végéig úgy épült fel egy közel 5000 milliárdos devizahitel portfólió, hogy annak szabályozottsága nem volt megfelelő. A szabályozói környezet a bankok szerződésmódosítási lehetőségeire igen nagy szabadságfokot hagyott nyitva. Ebből adódóan a bankok abban a kényelmes üzleti feltételrendszerben működtek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés