Előfizetői tartalom

Felcsuti: még jövőre sem mászunk ki a válságból

Portfolio
Nincs szükség bankmentésre Magyarországon, ehelyett ösztönözni kell a pénzintézeteket, hogy tevékenységük összhangban legyen a gazdasági és társadalmi érdekekkel. Ezt a feladatot az állam jól végzi - jelentette ki Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség elnöke a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének hétfői rendezvényén egy napilap tudósítása szerint. Felcsuti úgy látja, a jövő év végéig nem keveredik ki hazánk a válságból.

A Pénzügyminisztérium által három bankkal (az OTP-vel, az FHB-vel és az MFB-vel) kötött hitel-megállapodáshoz hasonló lehetőség minden kereskedelmi bank számára nyitva áll - fejtette ki Felcsuti. Kiemelte: annak, hogy a bankok többsége külföldi tulajdonban van, nincs köze a jelenleg tapasztalható hitelszűkéhez. A magyar székhelyű bankokat az állam kell, hogy támogassa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés