Előfizetői tartalom

Reklámáron a toxikus eszközök - Mennyit vegyen Amerika?

Portfolio
Idén eddig mintegy 900 millió dollár veszteséget szenvedett el a Citigroup 301 milliárd dollárnyi, állam által garantált eszközállományán - tartalmazza egy ma közreadott könyvvizsgálói jelentés. A Bank of America esetében is vizsgálat folyik arról, mekkora összegű toxikus eszköz kezelését kell átvállalnia az államnak. A jelentés azt az igényt is megfogalmazza, hogy a bankvezetők fizetését az új szabályozásnál is egyértelműbben határozzák meg a bankmentő csomag forrásaiból részesülő pénzintézeteknél.

A tavaly elfogadott 700 milliárd dolláros TARP programból a Citigroupra jutó 50 milliárd dollárt a pénzügyminisztérium, a Fed és a betétbiztosító közösen biztosítja a bankóriás részére, többek között az idei értékveszteséget (a legújabb becslés szerint eddig 900 millió dollárt) jelentő rossz eszközökért cserében. Ezek állományáról Neil Barofsky, a TARP-ot felügyelő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés