Előfizetői tartalom

Merre tovább, OTP?

Bán Zoltán
Nagyítóval kellene keresni azt az embert, aki meglepődött az OTP ma publikált gyorsjelentésén. A hagyományokhoz híven ugyan ismét sikerült valamelyest alulbecsültetni a piac egy részével a 2. negyedéves profitot, de a 41,73 milliárd forintos egyes tételekkel korrigált adózott eredmény megfelel az elemzői becsléseket és az OTP-t jól ismerők várakozásainak. A Portfolio.hu konszenzusát mindenesetre 12%-kal haladta meg az eredmény, ugyanakkor a fentiek fényében ezért nem kell még a vétel gombot nyomogatni, ez az eredmény nem lett annyira jó, mint tegnap az FHB-é. A reported adó utáni eredmény 42,2 milliárd forint lett. Az első félévben 85 milliárdos adózott eredménynél tart az OTP, amelynek fényében az OTP menedzsmentje nem tartja indokoltnak módosítani éves 150 milliárdos profittervét.

Összefoglalás. A hitelintézet hozza azt a sztorit, amit mindenki vár tőle. A jó alapteljesítmény (év/év bázison 19%-kal javuló működési eredmény) megteremti annak a lehetőségét, hogy egy masszív (az első negyedévest 10 milliárddal meghaladó 55 milliárdos) céltartalékképzéssel együtt is a mai világban mérsékeltnek számító 35%-os százalékos csökkenéssel nagy eredménytömeget...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái