Előfizetői tartalom

Botrány az autólízing piacon

Portfolio
Ami a gépjármű-értékesítésben és az autólízing piacon az elmúlt időszakban történt, az több mint válság, egyenesen botrány - fogalmaz Fejes László, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagja, az MKB-Euroleasing Autóhitel Zrt. igazgatóságának elnöke, aki szerint augusztusban már elérte a piac a gödör alját. A lízingcégeknél a portfólió kezelése került előtérbe, és nem istenkáromlás kijelenteni, hogy lesznek közülük, akik veszteségesek lesznek idén, de ezt el kell tudniuk viselni - véli. A PSZÁF által év elején életbe léptetett SREP szabályozás Fejes László szerint európai színvonalú megoldás volt, és a Lízingszövetségben készülő etikai kódexek is elsősorban az ügyfelek érdekeit szolgálják majd.

Portfolio.hu: Amint arról a Portfolio.hu is beszámolt, éves szinten 65 százalékkal esett vissza az autólízing piac az új finanszírozási összeg alapján ez év első felében. Egészen drámai a zuhanás. Ez azt jelenti, hogy a válság következtében új szakma után nézhetnek az autófinanszírozók? Fejes László: Nincs erről szó, hiszen a tevékenységünk nagy része a meglévő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés