Előfizetői tartalom

Magyar öröm - ukrán szégyen: Milyen lett az OTP gyorsjelentése?

Bán Zoltán
45,9 milliárd forintos rendkívüli tételekkel tisztított adózás utáni eredményről számolt be a mai nap folyamán az OTP Bank. A teljesítmény ugyan jelentősen meghaladja az elemzői várakozásokat és számottevően a 2. negyedéves számot is, a nominálisan magas érték a pozitív és rendkívüli adóhatásnak köszönhető. Enélkül az OTP eredménye a várt kategóriába esik. A magyar teljesítmény továbbra is jó, sőt kiemelkedő volt, miközben Ukrajnában kiderült még mindig van lejjebb. Az év első hónapjában a kumulált profit 131 milliárd forintra rúgott, amely jó alapot jelent arra, hogy az OTP 600 forint körül egy részvényre jutó eredménnyel zárja az idei évet. (FONTOS: az OTP menedzsmentje a tájékoztatón bejelentette, hogy jelentős céltartalékképzés lesz a 4. negyedévben, így az eredmény eltérhet a 150 milliárdtól, amely inkább 500 forinthoz közelebbi EPS-t valószínűsít.

A gyorsjelentés elé.... Mielőtt belefolynánk az OTP fundamentális teljesítményének értékelésébe két ábrát ajánlanánk azon olvasóink figyelmébe, akik nem kívánnak alaposabban belefolyni a részletekbe. 1) Az első ábra az OTP PE rátáját mutatja meg az elmúlt 5 évben előretekintő 12 hónapos eredményvárakozások alapján. Ez alapján látszik, hogy a tapasztalatok szerint...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái