Előfizetői tartalom

Magyar öröm - ukrán szégyen: Milyen lett az OTP gyorsjelentése?

45,9 milliárd forintos rendkívüli tételekkel tisztított adózás utáni eredményről számolt be a mai nap folyamán az OTP Bank. A teljesítmény ugyan jelentősen meghaladja az elemzői várakozásokat és számottevően a 2. negyedéves számot is, a nominálisan magas érték a pozitív és rendkívüli adóhatásnak köszönhető. Enélkül az OTP eredménye a várt kategóriába esik. A magyar teljesítmény továbbra is jó, sőt kiemelkedő volt, miközben Ukrajnában kiderült még mindig van lejjebb. Az év első hónapjában a kumulált profit 131 milliárd forintra rúgott, amely jó alapot jelent arra, hogy az OTP 600 forint körül egy részvényre jutó eredménnyel zárja az idei évet. (FONTOS: az OTP menedzsmentje a tájékoztatón bejelentette, hogy jelentős céltartalékképzés lesz a 4. negyedévben, így az eredmény eltérhet a 150 milliárdtól, amely inkább 500 forinthoz közelebbi EPS-t valószínűsít.

A gyorsjelentés elé.... Mielőtt belefolynánk az OTP fundamentális teljesítményének értékelésébe két ábrát ajánlanánk azon olvasóink figyelmébe, akik nem kívánnak alaposabban belefolyni a részletekbe. 1) Az első ábra az OTP PE rátáját mutatja meg az elmúlt 5 évben előretekintő 12 hónapos eredményvárakozások alapján. Ez alapján látszik, hogy a tapasztalatok szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés