Előfizetői tartalom

Javuló hitelportfólió az FHB-nál

1,71 milliárd forint: ezt a bűvös számot kell hozzáadnunk az FHB ma hajnalban publikált harmadik negyedéves eredményszámaihoz, és máris tisztábban látunk. Ekkora összegű banki különadót számolt el ugyanis a jelzálogbank működési költségként a harmadik negyedévre. Bár a bank céltartalék-képzése a válság előtti szintre esett, a bankadó miatt ezúttal a korábbiaknál szerényebb, 277 millió forint lett a társaság profitja.

A gyorsjelentésből kiemelhető főbb pontok: - az előző két negyedévhez képest ismét növekvő kamatbevételek, ám ezeknél még jobban megugró kamatráfordítások, melyek eredőjeként a nettó kamatjövedelem 5%-kal marad el az egy évvel korábbitól - visszaeső díj- és jutalékbevételek, ezzel szemben növekvő díj- és jutalékráfordítások - csökken a bank NPL-rátája:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés