Előfizetői tartalom

Ma debütálnak a GM részvényei: hatalmas emelkedés jöhet?

Ma indul a kereskedés az amerikai és a kanadai tőzsdén a General Motors részvényeivel, amelytől - tekintve a papírok iránti nagy keresletet - jelentősebb árfolyamemelkedést várnak az első kereskedési napon a piaci szereplők. A hatalmas érdeklődést mutatja, hogy a kibocsátásra kerülő részvények számát 30%-kal emelte meg a napokban a GM és az ársávot is jelentősen, 26-29 dollárról 32-33 dollárra módosította. A kibocsátásra végül 33 dolláron került sor, amely azt jelenti, hogy globális szinten minden idők legnagyobb elsődleges részvénykibocsátását vihette véghez az amerikai autógyártó. A maximálisan kibocsátható részvényszámmal számolva összesen több mint 23 milliárd dollár folyhat be az IPO-ból. A következőkben áttekintjük, hogy hogyan menekült meg a GM az összeomlástól és hogy vajon drágának számít-e a 33 dolláros kibocsátási ár.

Feltámadóban a General Motors. Minden idők legnagyobb elsődleges részvénykibocsátását viheti véghez a GM Minden idők legnagyobb elsődleges részvénykibocsátása lehet globális szinten a General Motors IPO-ja, ugyanis a tegnap megállapított kibocsátási ár a prognosztizált sáv felső határát ütötte meg és a nagy keresletre tekintettel az amerikai állam megemelte a kibocsátásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés