Előfizetői tartalom

Nagyot fordult a világ a K&H körül

Tavaszi érkezése óta elsőként a Portfolio.hu-nak adott interjút Hendrik Scheerlinck, a K&H Bank új vezérigazgatója, akit a K&H és a hazai bankszektor jelenéről és jövőjéről kérdeztünk. A szakember szavaiból érződik: a pénzintézet létszámleépítésről szóló döntése csak egyik indikátora az ágazat jövőjével kapcsolatos bizonytalanságnak. A bankadó, a gazdasági környezet, végső soron az alacsony tőkemegtérülés nemcsak a tőzsdei bevezetéssel kapcsolatos tervekre van hatással a K&H Banknál, de a korábban várt növekedés motorjait sem engedi beindítani.

Komoly aggodalmak. Portfolio.hu: Tavaly ilyenkor még a K&H esetleges tőzsdei bevezetése volt terítéken, mára viszont szinte minden másképp fest. Hogy értékeli a tavaszi érkezése óta történteket, köztük a bankadó bevezetését? Hendrik Scheerlinck: A K&H tőzsdei bevezetésével a KBC Csoport célja, hogy növelje beágyazottságát a helyi piacon, de ez egy hosszabb folyamat része....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés