Előfizetői tartalom

Itt az idő? - 10 kérdés, 10 válasz a frankhitelek átváltásáról

Még az a frankhiteles is, aki eddig nem tette, ezekben a napokban komolyabban elgondolkodhat frankhitele euró alapúra váltásáról. A PSZÁF nemrég kiadott vezetői körlevele kifejezetten tanácsolja is a bankoknak, hogy segítsék a frankhiteleseket e lépés megtételében. Hogy azonban minden frankhiteles számára járható ez az út, és most jött el az idő, azzal kapcsolatban komoly kétségeink lehetnek. Az alábbiakban tíz kérdés - tíz válasz formában foglaljuk össze az átváltási dilemma legfontosabb ügyfélszempontjait.

1.-5. kérdés és válasz. 1. Miért pont most merül fel a frankhitelek euró alapúra történő átváltásának ötlete? A probléma nem új keletű: a frankhitelesek egy része már az első intenzív forintgyengülés idején, 2008 őszén fontolóra vehette törlesztőrészletének hitelkiváltás révén történő csökkentését. Sokan meg is tették ezt, csakhogy döntően nem egy másik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés