FONTOS Francia katonák mennek Ukrajnába, a NATO átlépi az oroszok vörös vonalát - Híreink az ukrajnai háborúról kedden
 
Előfizetői tartalom

Rekord nyereséget hozott az Allianz az FHB-nak

Fennállásának legmagasabb, 8,2 milliárd forintos adózott eredményét érte el 2010 utolsó negyedévében az FHB - derül ki a jelzálogbank kedden este közzétett gyorsjelentéséből. A rekord szintű nyereség számos egyszeri pénzmozgásnak és ezek adóvonzatainak, ezen belül is elsősorban az Allianz Bank megvásárlásához kapcsolódó tételeknek köszönhető. A gyorsjelentés első ízben tartalmazza az Allianz Bank negyedéves adatait is, ezért a korábbi negyedévekkel való összevetés nem automatikus.

A gyorsjelentésből kiemelhető főbb pontok: - A bank mérlegfőösszege 8,3%-kal, hitelállománya pedig 13,9%-kal nőtt három hónap alatt, elsősorban az Allianz Bank megvásárlásának, és nem a hitelezési aktivitás növekedésének köszönhetően - Mind a nem teljesítő hitelek aránya, mind a céltartalék-képzés nőtt az előző negyedévhez képest, utóbbi azonban így is 70%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés