Előfizetői tartalom

Rogán: nem lép az állam a hitelesek helyébe (Interjú)

Az árfolyam-rögzítéses megoldás senkinek sem kötelező, és nem is kell mindenkinek ezt választania - mondja Rogán Antal, a Parlament Gazdasági Bizottságának elnöke, aki úgy számol, hogy a jelenleg fizető devizahitelesek legalább egyharmada él a megoldással. Megítélése szerint az intézkedéscsomaggal sikerül kiszámítható pályára állítani a törlesztési fegyelmet. Az állam nem veszi át a hitelesek feladatát, a cél az, hogy most már ne romoljon tovább a hitelüket rendesen fizetők aránya. A politikus szerint 2014 végén ki kell dolgozni a felvett forinthiteleknek törlesztésére egy reális megoldást, ami még mindig sokkal könnyebb feladat lesz, mintha most benne hagynák a rendszerben a meglévő kockázatokat. Rogán Antal meggyőződése, hogy normális banki hitelezési gyakorlat nélkül nincs tartós gazdasági növekedés. Interjú.

Válasz a kritikákra. Portfolio.hu: Bár a kormány hivatalba lépésekor az egyik legfontosabb megoldandó problémának tartotta a devizahitelesek kérdéskörét, a megoldás alig lett meg az egy éves születésnapra. A tavalyi kormányváltás óta az összes hiteladós újabb egytizede esett fizetési késedelembe vagy vett részt átstrukturálási programokban. Miért húzódott el idáig?...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés