Előfizetői tartalom

Gyors kiigazítás jön az Ersténél (Interjú Jelasity Radovánnal)

Gyors kiigazítást ígér a magyarországi Erste Banknál Jelasity Radován, a bank közelmúltban kinevezett elnök-vezérigazgatója. Az egykor szerbiai jegybankelnökként dolgozó bankvezér szerint a frankhitelek forint alapúra váltása járható út, a kormány kedvezményes végtörlesztésről szóló javaslata azonban veszélyezteti a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitását. Jelasity szerint a nehéz körülmények ellenére meg kell mutatnia a banknak, hogy képes nyereségesen is működni.

Interjúnk a hétfői, végtörlesztésről szóló kormányfői bejelentést megelőzően készült, de a bankvezér rövid véleménye alább olvasható. Portfolio.hu: Európa több országában dolgozott már, mi vezette a nehéz helyzetben lévő magyar bankszektorba? Jelasity Radován: Először is szeretem a kihívásokat. Ezért is mentem Szerbiába 2000 végén, 30 bankot zártam be...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés