Előfizetői tartalom

MFB, jelzáloglevelek: mire készül a kormány?

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) nem kapna forradalmian új feladatokat, mérete és a gazdaságban betöltött szerepe azonban a jelenlegi többszörösére növekedne Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdai sajtótájékoztatón elmondott szavai alapján. Ez akár azt is jelentheti, hogy az MFB révén egy nagy, állami versenytársat kapnak a bankok a vállalati hitelezésben. Úgy tűnik, ennek megvalósításához a Magyar Nemzeti Bank (MNB) aktív segítéségre is szüksége lenne a kormánynak. Ezen túl a jegybank jelzáloglevél-vásárlásait is újraindítaná a kormány, ami jótékonyan hatna a hazai bankrendszer egy részének finanszírozására. Más kérdés, hogy a jegybank Portfolio.hu-nak küldött válaszaiból az derül ki: a kormány nagyívű gazdaságfejlesztési elképzelései csorbát szenvedhetnek.
Matolcsy mai sajtótájékoztatón elmondott szavai:Kapcsolódó cikkünk2011.12.07Matolcsy elárulta, hogyan csökkentik az adósságotMire fel az MFB tőkeemelése? A kormány bejelentett szándékai az MFB olyan, meglévő tevékenységeinek fokozásáról szólnak, mint a hitelezés, a garanciavállalás és a kamattámogatás. Utóbbi kettő azonban akkor működik csak igazán, ha a bankok...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái