Előfizetői tartalom

Tizenkét érdekesség a végtörlesztésről

A devizahitelesek hány százaléka végtörlesztett, és mekkora összeget fizetett vissza? Miből végtörlesztettek az emberek, és hol vettek fel hitelt hozzá? Hogy járt az államháztartás, és mi lesz azokkal, akik nem tudtak végtörleszteni? A végtörlesztés tanulságait 12 pontban összegző cikkünk többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ.

1. Hányan és mekkora hitelösszeget végtörlesztettek? 141 976 hitelszerződést zártak le a végtörlesztéssel a háztartások. Mivel egy fő több hitelt is végtörleszthetett, az érintett devizahitelesek száma ennél kisebb. Aktuális piaci árfolyamon számolva összesen 1073,7 milliárd forintnyi deviza jelzáloghiteltől szabadultak meg az érintettek január végéig, a rögzített...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés