Előfizetői tartalom

Mégis miből sikerült ennyi devizahitelesnek végtörlesztenie?

Nem tévedés, 776 milliárd forintot, vagyis fejenként közel 5,5 millió forintot gyűjtöttek össze a végtörlesztéshez január végéig a devizahitelesek. A sokak képzeletét felülmúló összeg forrása jórészt ismeretlen, cikkünkben azonban ismét kísérletet teszünk arra, hogy megbecsüljük, hányad része honnan származhatott. A december végéig áttekintett adatokból kiderül: a legnagyobb forrást a bankbetétek jelenthették, de a hitelek és a befektetési jegyek részaránya is nőtt decemberben. A lakáspiac is felpezsdült a végtörlesztés hatására, ez azonban nem ad magyarázatot a valódi forrásra.

A szeptember 29-étől február 28-áig tartó végtörlesztés lehetséges forrásai közül hétről többé-kevésbé megbízható statisztikákkal rendelkezünk. Egyelőre azonban csak a 2011-es adatok ismertek teljesen, ezért most a december végéig lebonyolított végtörlesztésekhez összegyűjtött 468 milliárd forint forrásait vizsgáljuk. Részben ebből következtethetünk az említett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés