Előfizetői tartalom

Sokan nem ismerik az igazságot a bankbetétekről

Rengeteg telefonhívást kapott az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) év elején a bankbetétek biztonságával kapcsolatban. Sokan nem tudják, de 100 ezer euróig biztosítja az intézmény a betéteket - hívja fel a figyelmet Dr. Fekete-Győr András ügyvezető igazgató. Bár egy rendszerszintű bankválságra nem adna választ a betétbiztosító, komoly megelőzési funkciót kellene kapnia, hogy akár meg is hitelezhesse az esetlegesen rászoruló hitelintézeteket - véli a szakember, akivel a hazai betétállomány rejtélyes gyarapodásáról is beszélgettünk.

Portfolio.hu: Bizonyára önt is sokan megkérdezték év elején, kivegyék-e a bankból a pénzüket. Mint akinek a betétvédelem úgymond a hivatása, mit szokott válaszolni ezekre a kérdésekre? Fekete-Győr András: Egy ilyen döntés egyéni mérlegelés függvénye. A januári esetről el kell mondanunk, hogy bár a pánikkeltés több síkon folyt, válság idején az emberek a pénzügyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés