Előfizetői tartalom

Tőkéje felét eltapsolta a CIG Pannónia

4 milliárd forintos mérleg szerinti veszteséggel zárta 2011-et a CIG Pannónia a nemzetközi számviteli szabályok szerint - derül ki az életbiztosító csütörtökön közzétett gyorsjelentéséből. A társaság díjbevételei az év utolsó három hónapjában elmaradtak az egy évvel korábbitól, bár így is a cég történetének második legnagyobb negyedéves díjbevételéről van szó. Ez azonban kevés az "üdvösséghez": a menedzsment év eleji várakozásait is jelentősen alulmúlva 27,2 milliárd forintos díjbevételt ért el a cég az év egészében, ebben a végtörlesztés is közrejátszott. A biztosító tőkéje rohamosan fogy: mindössze fele (4,2 milliárd forint) az egy évvel korábbinak.

A CIG Pannónia csak tavaly kezdte meg IFRS szerinti negyedéves adatai közzétételét, ezért a hosszú távú trendek, valamint a piaci összehasonlíthatóság kedvéért a díjbevételek és új szerzések tekintetében még a magyar számviteli szabályok szerinti adatokat mutatjuk be. A két számviteli szabály közötti eltéréseket az éves eredmények vonatkozásában jól mutatja az alábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés