Előfizetői tartalom

Tőkéje felét eltapsolta a CIG Pannónia

Palkó István
4 milliárd forintos mérleg szerinti veszteséggel zárta 2011-et a CIG Pannónia a nemzetközi számviteli szabályok szerint - derül ki az életbiztosító csütörtökön közzétett gyorsjelentéséből. A társaság díjbevételei az év utolsó három hónapjában elmaradtak az egy évvel korábbitól, bár így is a cég történetének második legnagyobb negyedéves díjbevételéről van szó. Ez azonban kevés az "üdvösséghez": a menedzsment év eleji várakozásait is jelentősen alulmúlva 27,2 milliárd forintos díjbevételt ért el a cég az év egészében, ebben a végtörlesztés is közrejátszott. A biztosító tőkéje rohamosan fogy: mindössze fele (4,2 milliárd forint) az egy évvel korábbinak.

A CIG Pannónia csak tavaly kezdte meg IFRS szerinti negyedéves adatai közzétételét, ezért a hosszú távú trendek, valamint a piaci összehasonlíthatóság kedvéért a díjbevételek és új szerzések tekintetében még a magyar számviteli szabályok szerinti adatokat mutatjuk be. A két számviteli szabály közötti eltéréseket az éves eredmények vonatkozásában jól mutatja az alábbi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái