Előfizetői tartalom

Mégis miből tudott ennyi devizahiteles végtörleszteni?

Palkó István
Soha nem látott összeget mozgatott meg a magyar lakosság az elmúlt öt hónapban a végtörlesztéshez. Több mint 1200 milliárd forintnyi devizahitel visszafizetéséhez csaknem 900 milliárd forintot kapartak össze a családok február végéig. A pontos adatok egyelőre csak január végéig érhetők el: eddig 1074 milliárd forintnyi hitelhez 776 milliárd forintot teremtett elő a lakosság. Hogy miből, arra korábbi cikkeinkhez hasonlóan ezúttal is becslést adunk. Kiderült: bár januárban ritkán tapasztalható betétkivonás történt a magyar bankokból, a végtörlesztések legnagyobb forrását nem a bankbetétek jelenthették.

Portfolio.hu Biztosítási Konferencia március 29-én, regisztráljon Ön is! A szeptember 29-étől február 28-áig tartó végtörlesztés lehetséges forrásainak többségéről megbízható statisztikákkal rendelkezünk. Egyelőre azonban csak a 2012. január végi adatok ismertek, ezért most a januárban lebonyolított végtörlesztések forrásait vizsgáljuk, majd összesítjük a korábbi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái