Előfizetői tartalom

Mégis miből tudott ennyi devizahiteles végtörleszteni?

Soha nem látott összeget mozgatott meg a magyar lakosság az elmúlt öt hónapban a végtörlesztéshez. Több mint 1200 milliárd forintnyi devizahitel visszafizetéséhez csaknem 900 milliárd forintot kapartak össze a családok február végéig. A pontos adatok egyelőre csak január végéig érhetők el: eddig 1074 milliárd forintnyi hitelhez 776 milliárd forintot teremtett elő a lakosság. Hogy miből, arra korábbi cikkeinkhez hasonlóan ezúttal is becslést adunk. Kiderült: bár januárban ritkán tapasztalható betétkivonás történt a magyar bankokból, a végtörlesztések legnagyobb forrását nem a bankbetétek jelenthették.

Portfolio.hu Biztosítási Konferencia március 29-én, regisztráljon Ön is! A szeptember 29-étől február 28-áig tartó végtörlesztés lehetséges forrásainak többségéről megbízható statisztikákkal rendelkezünk. Egyelőre azonban csak a 2012. január végi adatok ismertek, ezért most a januárban lebonyolított végtörlesztések forrásait vizsgáljuk, majd összesítjük a korábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés