Előfizetői tartalom

Menny és pokol a bankszektorban - Nincs egyedül az Erste

Palkó István
A kilencvenes éveket idéző, szokatlanul nagy veszteséggel zárta 2011-et a magyar Erste Bank. Hasonlóra az elmúlt évtizedben mindössze egyszer, az MKB Bank esetében volt példa, méghozzá az előző évben. Talán meglepő, de e két, százmilliárd fölötti veszteséget megelőzően (2003 és 2009 között) egyik hazai banknak sem kellett 6 milliárd forintnál nagyobb veszteséget elkönyvelnie. Cikkünkben összefoglaljuk az elmúlt évek fejleményeit a bankok nyereségessége szempontjából. Kiderült: 2006 óta romlik a helyzet, és mára a bankszektor mintha kettészakadt volna.

Portfolio.hu Biztosítási Konferencia 2012 március 29-én. Regisztráljon Ön is! A "szélsőséges esetek" eredményessége, 2003-2010 Az MKB Bank 2010-es és az Erste Bank 2011-es vesztesége szokatlan ugyan a 2010-et megelőző "békeidő" tapasztalataihoz képest, rejtélyesnek semmiképp sem nevezhető. Tudjuk: az MKB 2010-ben elsősorban a vállalati hitelportfóliójában és a romániai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái