Előfizetői tartalom

Menny és pokol a biztosítási szektorban - Az Aegon tarolt

Folyamatosan csökken a magyar biztosítási szektor díjbevétel szerinti piaci koncentrációja, ennek ellenére továbbra is őrzi dominanciáját az öt legnagyobb hazai biztosító profittermelő képesség alapján. Bár közülük egyelőre csak az Allianz tette közzé tavalyi számait, a korábbi adatok alapján úgy tűnik, a tisztes nyereség eléréséhez komoly részesedésre van szükség a magyar piacon. Korábbi cikkünkben a bankszektor, ezúttal pedig a biztosítási szektor egyes szereplőinek 2003 és 2010 közötti eredményességét vizsgáljuk meg. Kiderült: a biztosítási szektor "OTP-je" az Aegon, amely bár díjbevétel alapján jellemzően csak a negyedik legnagyobb a hazai piacon, eredményességét tekintve szinte legyőzhetetlen volt.

A biztosítási szektor kilátásairól szól a Portfolio.hu csütörtöki Biztosítási Konferencia 2012 című rendezvénye. Még nem késő, regisztráljon Ön is! Cikkünkben egyedileg csak a tavaly legalább 1%-os díjbevétel szerinti piaci részesedést elért biztosítókkal foglalkozunk. Az eredményadatokhoz a PSZÁF 2003 és 2010 közötti időszakra elérhető adatait, a díjbevétel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés