Előfizetői tartalom

Menny és pokol a biztosítási szektorban - Az Aegon tarolt

Palkó István
Folyamatosan csökken a magyar biztosítási szektor díjbevétel szerinti piaci koncentrációja, ennek ellenére továbbra is őrzi dominanciáját az öt legnagyobb hazai biztosító profittermelő képesség alapján. Bár közülük egyelőre csak az Allianz tette közzé tavalyi számait, a korábbi adatok alapján úgy tűnik, a tisztes nyereség eléréséhez komoly részesedésre van szükség a magyar piacon. Korábbi cikkünkben a bankszektor, ezúttal pedig a biztosítási szektor egyes szereplőinek 2003 és 2010 közötti eredményességét vizsgáljuk meg. Kiderült: a biztosítási szektor "OTP-je" az Aegon, amely bár díjbevétel alapján jellemzően csak a negyedik legnagyobb a hazai piacon, eredményességét tekintve szinte legyőzhetetlen volt.

A biztosítási szektor kilátásairól szól a Portfolio.hu csütörtöki Biztosítási Konferencia 2012 című rendezvénye. Még nem késő, regisztráljon Ön is! Cikkünkben egyedileg csak a tavaly legalább 1%-os díjbevétel szerinti piaci részesedést elért biztosítókkal foglalkozunk. Az eredményadatokhoz a PSZÁF 2003 és 2010 közötti időszakra elérhető adatait, a díjbevétel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái