Előfizetői tartalom

Milliárdokkal kényezteti saját devizahiteleseit az állam

Palkó István
Április 1-jén hatályba lépett az új árfolyamrögzítésről szóló törvény, mely több százezer devizahiteles számára jelent a következő öt évben a mostaninál jóval alacsonyabb törlesztőrészletet. Korábbi cikkünkben már elemeztük ennek a devizahitelesekre, a bankokra és az államra gyakorolt hatásait, most pedig a közszférában dolgozókra vonatkozó három eltérő szabályt foglaljuk össze. Kiderült: a devizahiteles közszolgák által igényelhető kamattámogatás csak pár száz forinttal csökkenti a 2017-től fizetendő törlesztőrészletet. Az idén igényelhető egyszeri támogatás viszont százezer forintos nagyságrendű ajándék is lehet az egyes devizahitelesek számára, ezzel viszont nem mindenki élhet. Az állami kiadás azonban mindkét esetben több milliárd forint.

A többi devizahiteleshez képest a közszférában dolgozók (ide értve az állami vállalatnál dolgozókat is) kettő vagy három különböző kedvezményben részesülhetnek. Az alábbi felsorolásban szereplő harmadik lehetőséggel ugyanis nem mindegyikőjük élhet, csak azok, akiknek "papírjuk van róla", hogy lecsúsztak a végtörlesztésről. Lássuk a kedvezményeket! 1. Soron kívüli...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái