Előfizetői tartalom

Magyar bankok: ez a motor lefulladt

Portfolio
Március volt az első "végtörlesztés-mentes" hónap idén a hazai bankszektorban. A Magyar Nemzeti Bank hitel- és betét-statisztikáin ez meg is látszik: az előző hónapok pörgése után a lakossági hitelezés ismét lefulladt, sőt a statisztikáinkban nem is szerepel olyan hónap, amikor a mostaninál kevesebb jelzáloghitelt helyeztek volna ki. A betétállomány azonban a végtörlesztés elmúltával márciusban már ismét nőtt, köszönhetően a rövid lejáratra lekötött betétek kamatemelkedésének is. A hitelezésben idén nem várható fellendülés, a kereslet alacsony, a bankok pedig egyre inkább az új árfolyamrögzítésre koncentrálnak.

Hasonló témákról is szó esik a Portfolio.hu május 17-ei Hitelezés Magyarországon 2012 című konferenciáján. Regisztráljon Ön is a rendezvényre! Lakossági hitelek Öt hónapnyi végtörlesztési sokk után márciusban visszatért a normál kerékvágásba a hazai lakossági hitelezés. A végtörlesztési célú hiteleket felváltották az új ügyfélhitelek, melyek volumene azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés