Előfizetői tartalom

CIG Pannónia: most inkább zsugorodási sztori

Palkó István
Az elemzői várakozástól elmaradó első negyedéves gyorsjelentést tett közzé hétfő reggel a CIG Pannónia Életbiztosító. A gyorsjelentés fő pontjai: - A magyar számviteli szabályok (MSZSZ) szerinti díjbevétel (5,191 milliárd forint) a várakozástól 20%-kal, az egy évvel korábbitól 36%-kal maradt el - Értékét tekintve 72%-kal kevesebb új értékesítés, mint egy évvel korábban. - A fenti miatt csökkenő szerzési költségek, és ehhez társuló szigorú költségkontroll. Más megközelítésben: a költségcsökkentő stratégiának az új értékesítések és díjbevételek is áldozatául estek. - A vártnál mintegy harmadával nagyobb, 956 millió forintos mérleg szerinti veszteség MSZSZ, 1,192 milliárd forintos adózott veszteség nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerint.

A kereskedés első perceiben eséssel reagált az árfolyam a gyorsjelentésre.Kapcsolódó cikkünk2012.05.21Nyeletlen baltaként zuhan a CIG PannóniaBevételi és eredmény soron elmarad a CIG Pannónia gyorsjelentése még a kedvezőtlen makrogazdasági környezet miatt egyébként sem túl optimista elemző várakozásától is. Az életbiztosító MSZSZ szerinti díjbevétele ugyanis az első...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái