Előfizetői tartalom

CIG Pannónia: most inkább zsugorodási sztori

Az elemzői várakozástól elmaradó első negyedéves gyorsjelentést tett közzé hétfő reggel a CIG Pannónia Életbiztosító. A gyorsjelentés fő pontjai: - A magyar számviteli szabályok (MSZSZ) szerinti díjbevétel (5,191 milliárd forint) a várakozástól 20%-kal, az egy évvel korábbitól 36%-kal maradt el - Értékét tekintve 72%-kal kevesebb új értékesítés, mint egy évvel korábban. - A fenti miatt csökkenő szerzési költségek, és ehhez társuló szigorú költségkontroll. Más megközelítésben: a költségcsökkentő stratégiának az új értékesítések és díjbevételek is áldozatául estek. - A vártnál mintegy harmadával nagyobb, 956 millió forintos mérleg szerinti veszteség MSZSZ, 1,192 milliárd forintos adózott veszteség nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerint.

A kereskedés első perceiben eséssel reagált az árfolyam a gyorsjelentésre.Kapcsolódó cikkünk2012.05.21Nyeletlen baltaként zuhan a CIG PannóniaBevételi és eredmény soron elmarad a CIG Pannónia gyorsjelentése még a kedvezőtlen makrogazdasági környezet miatt egyébként sem túl optimista elemző várakozásától is. Az életbiztosító MSZSZ szerinti díjbevétele ugyanis az első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés