Előfizetői tartalom

Veszteséges bankoktól hemzseg az ország

Az elmúlt évtized leggyengébb első negyedéves eredményét érte el idén a magyar bankszektor. A részvénytársasági hitelintézetek adózott nyeresége mindössze 31,3 milliárd forint lett annak ellenére, hogy a végtörlesztés negatív hatásainak döntő részét már tavaly elszámolták a bankok. A szektor szintű nyereség eloszlása nagyon egyenlőtlen: a szereplők 40%-a veszteséges, a nyereséges bankok nyereségének négyötöde pedig két banknál képződött. A nem teljesítő hitelek aránya az egy évvel korábbi 8,7%-ról 12,4%-ra emelkedett, a háztartási hitelállomány egy év alatt 8,2%-kal csökkent, a betétállomány viszont 3,2%-kal bővült.

Kapcsolódó cikkünk2012.05.23Megjöttek az adatok: szerény nyereség a bankoknál és a biztosítóknál isNyereséges és veszteséges bankok Közzétette szerdán a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az egyes pénzügyi ágazatok összesített első negyedéves teljesítményére vonatkozó (nem auditált), magyar számviteli szabályok (MSZSZ) szerint készült statisztikáit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés