Előfizetői tartalom

Tornasorban az OTP - Hová repítette a bankokat a válság?

Hányszor akkora az Erste, mint az OTP? Drágák vagy olcsók a legnagyobb magyar bank részvényei? Mennyivel marad el az OTP hitelezési aktivitása és profitja a lengyel bankokétól? Melyik bank tudott növekedni az elmúlt két évben, és melyik ment össze? Az OTP vagy a Raiffeisen működik költséghatékonyabban? Melyik banknál a legkisebb a nem teljesítő hitelek problémája? Többek között ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ alábbi cikkünkben, amelyben hat régiós bank teljesítményét és különböző mutatóit hasonlítjuk össze a legfrissebb, első negyedéves számok felhasználásával.

Méret és profit. Ki a legnagyobb, ki a legkisebb? Mielőtt megvizsgálnánk az egyes régiós bankcsoportok teljesítményét, érdemes összehasonlítanunk a méretüket. A kiválasztott hat bank a magyar OTP Bank, az osztrák Erste Group és Raiffeisen Bank International, a lengyel PKO és Pekao bankok, valamint a cseh Komercni Banka. Piaci kapitalizációját tekintve közülük a PKO a legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés