Előfizetői tartalom

Jön az új biztosítási adó - Ki fizeti meg valójában?

A jövőre életbe lépő biztosítási adó nagy erénye a banki tranzakciós adóval szemben, hogy valamennyire európai: más formában ugyan, de a kontinens számos országában ismerik és alkalmazzák. Másik nagy erénye, hogy pénzt hoz az állam konyhájára. Ezzel azonban ki is fogytunk a pozitívumokból: az adó tovább rontja az amúgy is alacsony eredményességgel működő magyar biztosítási piac növekedési esélyeit, és koraszülött konstrukciónak tekinthető a hazai piac fejletlenségét figyelembe véve. A biztosítási adóról szóló törvény csak januárban léphet életbe, cikkünkben addig is összefoglaljuk, mit tudunk eddig az új adónemről, és várhatóan miként oszlik meg a teher a biztosítók és az ügyfelek között.

Korábbi elemzésünk a témában:Kapcsolódó cikkünk2012.04.24Jön az új biztosítási adó - Ki félhet tőle igazán?Valamennyire még európai A szintén jövőre életbe lépő banki tranzakciós adóhoz képest a biztosítási adó egészen európai: míg előbbire csak Dél-Amerikában és Ázsiában találunk példát, utóbbiért nem kell ilyen messzire menni. Az alábbi táblázatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés