Előfizetői tartalom

CIG Pannónia: nem indul a sebesvonat

Nem lehet okuk örömre a CIG Pannónia részvényeseinek a csütörtöki piaczárást követően közzétett gyorsjelentés áttanulmányozásakor. Az első években sebesvonatként száguldó életbiztosító növekedése már tavaly év végén megállt, és azóta sem indult újra, az értékesítés továbbra is döcög. A közelgő, valószínűleg több lépcsős tőkeemelés pedig ráfér a biztosítóra, hisz a társaság továbbra is túl nagy veszteséggel működik. A gyorsjelentés fő pontjai: - A magyar számviteli szabályok (MSZSZ) szerinti díjbevétel 4,1 milliárd forint volt, amely az egy évvel korábbitól és a várttól is elmarad, IFRS szerinti viszont némi növekedést mutat. - Az életbiztosító IFRS szerint 1,321 milliárd forint nettó veszteséget szenvedett el a március végétől június végéig terjedő időszakban. Az eredmény sokkal rosszabb az elemzői várakozásnál. - Az új értékesítésekből befolyó díjbevételek 45%-kal maradnak el az egy évvel korábbitól. - Bár az igazgatási költségek negyedével csökkentek egy év alatt, a ráfordítások összességében nőttek, rontva az eredményt. - A biztosító tőkéje a 2010. év véginek a negyedére apadt.

A biztosító második negyedéves teljesítményére vonatkozóan egyedül a KBC tett közzé becslést, mégpedig a meghatározóbb életbiztosítási üzletágra, magyar számviteli szabályok szerint. A becsléseket és a tény számokat az alábbi táblázat tartalmazza. Ebből kiderül: a biztosító magyar számviteli szabályok szerinti 4,07 milliárd forintos díjbevétele 12%-kal elmarad...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés