Előfizetői tartalom

Valami nagyon elromlott a magyar bankoknál

Komoly mértékben visszaesett a második negyedévben a magyar bankok pénzügyi teljesítménye. A forrásköltségek az országkockázat emelkedésének megfelelően meredeken nőttek, a nem teljesítő vállalati hitelek aránya pedig 18,2%-ra, a lakosságaiké 16,2%-ra emelkedett a részvénytársasági hitelintézeteknél. Az egy évvel korábbinál sokkal rosszabb működési környezet következményeként a bankok adózott eredménye 79 milliárd forintról -31,6 milliárd forintra esett, e veszteség mögött pedig továbbra is az egyes bankok eredményének jelentős szórása áll. A hitelezés változatlanul rendkívül visszafogott, így a nyereségtermelő képesség gyors javulására egyelőre nincs is kilátás.

Közzétette csütörtökön a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az egyes pénzügyi ágazatok összesített második negyedéves teljesítményére vonatkozó (nem auditált), magyar számviteli szabályok (MSZSZ) szerint készült statisztikáit, melyekből kiderül: a nyereséges első negyedévhez hasonló nagyságú eredményt értek el a részvénytársasági hitelintézetek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés