Előfizetői tartalom

Elzárták a banki hitelcsapokat - Ettől beteg a magyar gazdaság

A pénzügyi válság nagy betege a hazai vállalati hitelezés, amit sok ezer vállalkozás a bőrén érez. Elemzésünkben négy kérdésre keressük a választ ezzel kapcsolatban: 1. Átvette-e valami más a vállalati hitelezés szerepét? 2. Mely iparágakban jobb, és melyekben rosszabb a helyzet? 3. Hogy alakultak az utóbbi időben a vállalati hitelkihelyezések és milyen volt ezek kamatozása? 4. Vannak-e országok, ahol még nálunk is rosszabb a helyzet? A vállalati hitelpiacról rendelkezésre álló adatok alapján érdekes következtetésekre juthatunk. Hazánk számára ezek közül a legkevésbé hízelgő, hogy a balti országokat leszámítva egyetlen régiós EU-tagállamban sem zuhant úgy össze a belföldi banki (!) hitelezés a vállalatok felé, mint Magyarországon.

A hazai vállalati hitelezés is terítékre kerül a Portfolio.hu 2012. október 16-ai Budapest Economic Forum elnevezésű konferenciáján, melyre már lehet jelentkezni. Árnyalt a kép. 1. Átrendeződő vállalati finanszírozás Ma már közhely, de egyúttal húsbavágó tény, hogy válság jelentősen visszavetette a magyar bankok vállalati és lakossági hitelezési tevékenységét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés