Előfizetői tartalom

Vérfrissítés és irányváltás az MKB Banknál (Interjú)

Értékesíthető és stabilan 20 milliárd forint körüli nyereséget termelő bankká szeretné tenni az MKB Bankot a társaság új menedzsmentje az elmúlt évek rossz pénzügyi teljesítménye után. Stratégiájuk nem hitelvezérelt és nem is tömegstratégia - fejtette ki a Portfolio.hu-nak a bank három új vezetője. Elmondták: 15 milliárd forintnyi bevétel-növekedést kívánnak elérni 2015-ig, emellett 8,5 milliárd forintos költségcsökkentés a cél, aminek jó része már teljesülni látszik. Mind a lakossági, mind a vállalati üzletágban az átlagnál jobb ügyfélszegmenseket vették célba. Simák Pál elnök-vezérigazgatóval, valamint a bank két új vezérigazgató-helyettesével, Balássy Lászlóval és Nagy Gyulával beszélgettünk.

A magyar bankszektor kilátásai is terítékre kerülnek a Portfolio.hu október 16-ai Budapest Economic Forum című konferenciáján, amelyre már lehet jelentkezni. Jelentős feladatok. Portfolio.hu: Nagy átalakulás zajlik az MKB Banknál, ezt mutatja az új vezetők érkezése is. Mi a változások oka és célja? Simák Pál: Hat hónapja, amikor átvettem át a bank vezetését, elkezdtük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés