Előfizetői tartalom

Hitel nélkül tíz-tizenöt évig is eltarthat a vergődés (Interjú)

A pénzügyi közvetítés nem működik, a termelő kapacitások erodálódnak, ezért a magyar gazdaság potenciális növekedése tartósan és radikálisan csökken - mondja a Portfolio.hu-nak adott interjújában Király Júlia. Az MNB alelnöke szerint a bizonytalanság egyértelmű jele, hogy nincs érdemi banki termékfejlesztés, a tranzakciós illeték miatt ráadásul jövőre a bankszektornak egy eddig rendben lévő funkciója is sérül. Ha a bankokon múlna, akár már most növelnék hitel/betét arányukat, ehhez azonban egy EU/IMF-megállapodással is megfejelt gazdaságpolitikai fordulatra lenne szükség.

Portfolio.hu: Az MNB hétfőn közzétett pénzügyi stabilitási jelentése szerint tovább zajlik a hitelek leépítése az állam által is túlterhelt magyar bankrendszerben. Mi történik a magyar gazdasággal hitelezés nélkül? Király Júlia: 2008-ban a Lehman Brothers bukásával a világ pénzügyi közvetítő rendszerével együtt a világgazdaság is zuhanórepülésbe kezdett. Ennél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés