Előfizetői tartalom

Miért nem a bankokat menti meg a kormány?

2013-ra marad az eladósodott vállalkozások problémájának kezelése. A három korábbi adósságcsökkentés után jövőre csak erre fogunk koncentrálni - mondta Orbán Viktor nemrég egy rádióinterjúban. Ha így folytatja a kormány az egyes gazdasági szereplők "megmentését", a 2014-es választásokig nem marad más, akit meg tudna szabadítani adósságától, mint a bankszektor. Ráadásul ez a leginkább eladósodott ágazat mind közül - vihetnénk végig a kormányzati logikát, amely persze velejéig hibás.

2013: a vállalatok adóssága kerül sorra A kormány hivatalba lépése óta nyilvánvaló, hogy nem ismer nagyobb ellenséget az adósságnál. Legyen az az állam, a lakosság, vagy az önkormányzatok tartozása. A lakossági ellen 2011-ben a végtörlesztéssel, majd 2012-ben az árfolyamgáttal, az önkormányzati ellen pedig 2012-ben és 2013-ban az adósságátvállalással üzent hadat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés