Előfizetői tartalom

Magyar biztosítások százezrei tűntek el - Egy évtized veszett oda

A magyar gazdasággal együtt a biztosítási szektor is komoly válságát éli. 670 ezerrel kevesebb biztosítási szerződés van ma érvényben, mint a válság elején. A biztosítók díjbevétele 2005 óta először 800 milliárd forint alá eshet idén, ami reálértéken még a 2002-es szintnél is alacsonyabb. Az elmúlt négy év jellemzően a nagy biztosítóknak sikerült a legrosszabbul. Cikkünkben szemléletes ábrákon mutatjuk be néhány szempont alapján, hol is tart ma a magyar biztosítási szektor.

Kapcsolódó cikkünk2012.11.21Szenvednek a magyar biztosítók - Megint esik a piacDíjbevételek A biztosítók díjbevétel-adatai lényegében azt mutatják meg, mennyi pénzt áldoznak az adott negyedévben biztosításra a magyar háztarások és cégek, intézmények. Az idei év első kilenc hónapjában a tavalyitól 4,9%-kal, a 2007-es csúcstól 12,9%-kal maradt el ez az összeg. Valószínű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés