Előfizetői tartalom

A kiskapuk helyett mi az ország érdekét nézzük (Interjú)

A biztosítási adó lépcsőzetessége tiltott állami támogatásnak minősül, így a kisebb biztosítóknak fel kell készülniük, hogy az EU elmeszeli a most még nekik kedvező szabályozást - mondja Kisbenedek Péter. Az Allianz elnök-vezérigazgatója és a MABISZ elnöke úgy véli, a két hét múlva életbe lépő biztosítási adónak csak kevesebb, mint felét lesznek képesek áthárítani a biztosítók. Szerinte szomorú, hogy egyes biztosítók csak a saját érdekeiket tartják szem előtt, és ezek alapján lobbiznak. A kötelező biztosítás szabályozása viszont most már rendben van, az életbiztosítási piacon pedig a vegyes életbiztosítások térnyerésére lehet számítani a unit-linked termékekkel szemben. Az Allianz költséghatékonysága és eredményessége nagyon jó, így leépítések helyett az innovációkra koncentrálhatnak. Egyelőre azonban nehéz megmondani, mikor jön el a szakma által várt piaci fordulat.

P.: Tudott lobbizni idén a magyar biztosítási szektor, de úgy tűnik, akadt erősebb lobbiszervezet is a MABISZ-nál. Mivel magyarázza ezt? Kisbenedek Péter: A szakma lobbitevékenységének csak kis része zajlik a nyilvánosság előtt. A MABISZ esetében inkább a szakmai munka eredményének nevezném, hogy nagyon sok olyan szakmai törekvést sikerült különösebb zaj és felhajtás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés