Előfizetői tartalom

Világvége helyett: új kor virrad ma férfiakra és nőkre

December 21-ével új korszak veszi kezdetét a biztosítási piacon. Mától ugyanis nem köthető olyan biztosítás, amelynek a díja eltér nők és férfiak esetében. Az erről szóló gender-direktíva hatásairól több cikkünben is beszámoltunk már. A hatályba lépés napján pedig Petr Bohumsky, a Generali PPF Holding Prágában dolgozó kockázati menedzsment igazgatója foglalja össze a tudnivalókat a Portfolio.hu-nak adott interjújában.

Portfolio.hu: Miről szól a december 21-én hatályba lépő ún. gender-direktíva? Petr Bohumsky: A diszkriminációmentesség értelmében a biztosítók nem vehetik figyelembe a biztosított nemét mint kockázati tényezőt. Ez azt jelenti, hogy a férfiak és a nők esetében - minden más kockázati tényező egyezősége mellett - ugyanazt a díjat kell alkalmazni a jövőben megkötendő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés