Előfizetői tartalom

Nagy piacuk lesz a bedőlt lakáshiteleknek (Interjú)

2007-ben, amikor ötéves stratégiáját meghirdette, még másképp képzelte el a cég és a követeléskezelési piac jövőjét Kovács Zoltán, a Díjbeszedő Holding Zrt. vezérigazgatója. Az elmúlt évek bevételei mégis hozták a terveket, így ma további növekedésre készülhetnek, hisz alapvetően válságálló iparágról van szó. Többek között a közüzemi és banki tartozások vételáráról és behajtásáról, a bankok lassú portfóliótisztításának okairól és a rezsicsökkentésről kérdeztük a szakembert. Kovács Zoltán szerint volt már rosszabb is a lakosság fizetési morálja a mostaninál, de törékeny a jelenlegi állapot is.

Portfolio.hu: A Díjbeszedő közüzemi és banki követeléseket egyaránt vásárol. A válság több mint négy éve tart, hogy alakult ezen időszakban a lakosság fizetőképessége? Kovács Zoltán: 2010 vége, 2011 eleje volt talán a legnehezebb időszak, ekkor mutatta a legrosszabb beszedettségi mutatókat az egész iparág. Mára talán kijelenthető, hogy alkalmazkodott a lakosság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés