Előfizetői tartalom

"Eurót eladni nem kell félnetek jó lesz"

Büki András, CFA
Akik ismernek, mondhatják, hogy ezt a mantrát immár majdnem három éve duruzsolom mindenki fülébe. A gondolat mégis aktuálisabb, mint valaha. Az, hogy az EURUSD jegyzések még valamivel magasabban is vannak, mint 2010 elején, - amikor Görögország, az első eurós dominó eldőlt - számomra egy dolgot jelent, mégpedig hogy újra kiváló euró eladási lehetőség kínálkozik. A tőkepiacok számtalanszor bizonyították, hogy tovább tudnak irracionálisak maradni, mint azt várnánk. Még tovább erősödik az euró? Akkor még jobb szinten tudjuk eladni. De miért erősödik? Nem lehet, hogy egy új bull piac elején vagyunk? A fundamentumok nem ezt támasztják alá.

A hosszú távú (70-es évek eleje óta megfigyelhető) trendek alapján is még bő 2-3 évig a dollár erősödésére számíthatunk. Az európai devizák ugyanis az elmúlt 40 évben 7-8 éves ciklusokban mozogtak a dollárral szemben. 7-8 év erősödést 7-8 év gyengülés követett. Az utolsó dollár mélypont 2008-ban volt. Azóta az amerikai jegybank újabb és újabb monetáris lazítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés