Előfizetői tartalom

Nyereségessé fogyott a CIG Pannónia

Történetének első nyereséges negyedévéről számolt be kedden reggel közzétett gyorsjelentésében a CIG Pannónia. Az életbiztosító profitábilissá válása paradox módon éppen a korábban reméltnél alacsonyabb növekedési ütemnek, az értékesítés visszaesésének köszönhető. Az új szerzések és díjbevételek elmaradtak a várttól, az alacsony költségszint és a befektetési környezet azonban pozitívan járult hozzá a kedvező eredményhez. A gyorsjelentés fő pontjai: - MSZSZ szerint 7,4 milliárd forintos bruttó díjbevétel a negyedik negyedévben, ami a várttól 1%-kal, az egy évvel korábbitól 14%-kal elmarad - Szintén MSZSZ szerint 421 millió forintos, a vártat 59%-kal meghaladó adózás utáni eredmény, ami IFRS szerint 313 millió forint - A befektetési eredmény, az igazgatási költségek és a szerzési költségek szintje szintén jobban alakult a vártnál, igaz, utóbbi a várttól jelentősen elmaradó új értékesítés következménye is. A biztosító nyereségről beszámoló (várható) gyorsjelentésére az árfolyam már hétfőn jelentős emelkedéssel reagált.

Kapcsolódó cikkünk2013.02.18Remekelt a hazai piac - Ralizott az OTPPortfolio.hu Biztosítási Konferencia - A 10 éves Posta Biztosító támogatásával március 21-én, csütörtökön. Jelentkezzen már most! Megjött az első nyereség. Az egyetlen elemzői várakozástól elmaradt a CIG Pannónia negyedik negyedéves bruttó díjbevétele, a többi soron azonban általában a várakozásnál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés