Előfizetői tartalom

Veszteséges lett az Erste, ahogy várták

Portfolio
Az elemzők által várt 139 millió eurónál valamivel alacsonyabb, 114 millió eurós nettó veszteségről számolt be csütörtökön az Erste Group Bank. Az osztrák bankcsoport az elmúlt három évre visszatekintve másodszor lett veszteséges 2012 negyedik negyedévében. A gyorsjelentés fő pontjai: - Az alapvető működés nagyjából megfelel a várakozásoknak, de a bevételszámok éves összevetésben visszaesést mutatnak. - A január közepi bejelentésnek megfelelően 304,9 millió eurós goodwill-leírás (főleg a román BCR miatt) és az ukrán leánybank eladásához kapcsolódó 75,0 millió eurós ráfordítás miatt lett veszteséges a bank. - 0,4 eurós osztalék kifizetését javasolja a menedzsment, ami megfelel az elemzői várakozásnak. - A magyar leánybank 55,1 millió eurós nettó veszteséget ért el 2012 egészében.

Az elemzők által várthoz képest 2%-kal, az egy évvel korábbihoz képest 12%-kal gyengébb lett az Erste Bank nettó kamatbevétele, miközben a nettó díj- és jutalékbevételek nagyjából megfeleltek a vártnak és a 2011. negyedik negyedévinek is. A nettó kereskedési bevételekkel sikerült meglepetést szereznie a társaságnak, miközben a céltartalékok szintje nagyjából megfelelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés