Előfizetői tartalom

10 kérdés, 10 válasz az új devizahiteles mentőcsomagról

Palkó István
A szerdán napvilágot látott sajtóértesülések szerint újabb devizahiteles mentőcsomagot tervez a kormány, ezúttal a 90 napon túli késedelemben lévő adósok számára. A program részletei egyelőre nem ismertek, de a sajtóértesülések és egy tavalyi adósmentő program alapján már most körvonalazódni látszik, mit tartalmaz majd a csomag. Cikkünkben többek között összefoglaljuk, miként kivitelezhető, illetve milyen hatásokkal járhat ez az intézkedés. Annyit már most valószínűsíthetünk, hogy sem a bankszektor stabilitására, sem a jegybanki devizatartalékra nem fog nagy veszélyt jelenteni, ugyanakkor nem is csodaszer: kétséges, hogy hosszú távú megoldást jelentene a késedelmes adósok fizetőképességi problémáira, illetve megnyugvást hozna a piac számára.

Valószínűsíthető, hogy a kormány és más érintettek (pl. a bankszövetség is) többféle tervet elkészítettek a nem teljesítő lakossági hitelek problémájának kezelésére vonatkozóan. Ezeket Varga Mihály új nemzetgazdasági miniszter kinevezését követően meg is tárgyalhatják a felek (az erre mutatott kormányzati hajlandóság pozitív fejlemény). A lehetséges forgatókönyvek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái