Előfizetői tartalom

Ugrott a magyar bankárok bónusza?

A magyar bankárokra is érvényes lesz az a februárban elfogadott uniós törvénycsomag, amely a bankárok bónuszait éves alapfizetésükhöz képest korlátozza. Ugyanakkor nagy a különbség az egyes magyar bankoknál fizetett prémiumok között, inkább a nagyobb pénzintézeteket érinti lényegesen a változás. A londoni bankok viszont tűzzel-vassal küzdenek az új szabályok ellen, ráadásul egyes uniós jogszabályokat is sérthet a bónuszok korlátozása, így a végső elfogadása bizonytalan. A Portfolio.hu szakértők segítségével tárta fel a szabályozás lehetséges következményeit.

Jön az új szabályozás Február végén az Európai Parlament elfogadta azt a törvénycsomagot, amelynek részeként a bankároknak fizethető bónuszokat az éves alapfizetésükben maximálják, azonban a részvényesek hozzájárulásával ezt duplájára is emelhetik. Az eddig bevett gyakorlat szerint a legnagyobb bankoknál a vezető bankárok éves fizetésük sokszorosát vihették haza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés