Előfizetői tartalom

Ugrott a magyar bankárok bónusza?

Turzó Ádám Pál
A magyar bankárokra is érvényes lesz az a februárban elfogadott uniós törvénycsomag, amely a bankárok bónuszait éves alapfizetésükhöz képest korlátozza. Ugyanakkor nagy a különbség az egyes magyar bankoknál fizetett prémiumok között, inkább a nagyobb pénzintézeteket érinti lényegesen a változás. A londoni bankok viszont tűzzel-vassal küzdenek az új szabályok ellen, ráadásul egyes uniós jogszabályokat is sérthet a bónuszok korlátozása, így a végső elfogadása bizonytalan. A Portfolio.hu szakértők segítségével tárta fel a szabályozás lehetséges következményeit.

Jön az új szabályozás Február végén az Európai Parlament elfogadta azt a törvénycsomagot, amelynek részeként a bankároknak fizethető bónuszokat az éves alapfizetésükben maximálják, azonban a részvényesek hozzájárulásával ezt duplájára is emelhetik. Az eddig bevett gyakorlat szerint a legnagyobb bankoknál a vezető bankárok éves fizetésük sokszorosát vihették haza...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái